Piirainen ja Nisula vuoden 2016 Wappulounaan overall-voittajiksi

May 6, 2016 | 11:06

13086834_1038095419599763_7362195608011889878_o

Wappulounas 2016 nautittiin jatkuvassa auringonpaisteessa, joka hölli niin kilpailijoita, juontajia kuin yleisöäkin. Ja ei ihmekään, sillä Sopankeittäjät olivat kuulemma parantaneet keliä edellisellä viikolla kaksin käsin.

Overall-mestareiksi kruunattiin Kristiina Nisula ja Antti-Juhani Piirainen, joka myös lempinimellä Naku tunnetaan.

”Vuosi sitten Wappulounaalta kotiuduttuani fiilistelin, että vitsi miten siisti tapahtuma tuo onkaan… Pakko kyllä voittaa se ens vuonna!” Piirainen kertasi kiitospuheessaan.

Keväästä 2013 asti tyyliä parannellut Piirainen palasi takaisin rinteeseen tämän vuoden tammikuussa vanhan Sopankeittäjän, Joonas Mustosen mentoroitavana, eikä revähtänyt polven sisäsivuside tai tiimikisaan draftattujen joukkuejäsenten monet loukkaantumiset, viime hetken perumiset saati muut vastoinkäymiset lannistaneet miestä.

”Onhan tää ihan mieletöntä! Erityiskiitokset kaikille The Rautavas -veljille entourageineen ja Atomirotta-yhtyeelle, ilman teitä en ois onnistunut. Kippis!”

Titteli merkitsee Piiraiselle myös yhden aikakauden loppua.

“Näiden voittojen myötä jätän samalla ne jäähyväiset lumilautaelämälle, joita ei tullut koskaan silloin uran jälkeen jätettyä. Eli ei tämä mikään comeback ollut, vaikka laskemista tuskin lopetankaan”, hän kertoo.

Kristiina Nisulalle kilpailu oli ollut niin ikään pidemmän tähtäimen tavoitteena.

”Alkuvuodesta kavereitten kanssa kilisteltiin limulaseja yhteen Rukalla ja päätettiin, että tästä tulee SE vuosi”, Nisula kertoo.

Vastoinkäymisiä ei hänenkään voitosta puuttunut. Matka Rukalle alkoi autolla, joka jätti neidin jo heti lähtöpisteeseen. ”Tunsin kuitenkin jo siinä vaiheessa, että tästä tulee hyvä seikkailu”, Nisula muistelee.

”Mun taktiikka millä lähin liikenteeseen oli avoinmielisyys ja katonkauttaympäri”, hän paljastaa.

Tavoitteesta huolimatta overall-voitto tuli Nisulalle täytenä yllätyksenä: ”En osannut yhtään oottaa voittoa, tuli ihan puskien takaa. Olin vaan ollu megafiiliksissä jokaisen päivän jälkeen. Surffitrippi tuli kirsikkana kakun päälle! Tää oli kyllä minun Wappu, ai että olen onnellinen!”

Lisäksi Nisula kiittää tiimikavereitaan ja tunnelmanluojia: ”Kiitokset bändille #nissenpäiväkahvibändi, you guyz rule! Ja toothy THE Rautavas, rikoitte äänivallin jau!”

 

Ja näin se meni!

Torstai starttasi tavalliseen tapaan tiimikisalla, jossa menestykseen vaadittiin tiukan laskemisen lisäksi mielikuvitusta, yllätyksellisyyttä ja historiallisesti faktapohjaista pukeutumista.

Naisten puolella tuomarit vakuuttuivat eniten Trailer Park Wives -ystävättäristä (Wilma Wibom, ”Pikku-Pauliina” Karjalainen ja Jenni Viitanen), jotka olivat asuista päätellen kokeneet paljon domestic violencea ja teiniraskauksia. Eräs tiimiläinen jopa synnytti vauvan kesken kisarunin.

Miehissä ykköspallin nappasi Maranellon punaiseen sonnustautunut formulatiimi nimeltään Marlboro Wappulounas Grand Prix Champions, Maranello Italy. Kuskin (Hans Kestilä), ”tallipälen” (Aleksi ”Jallu” Partanen) ja mekaanikon (Henri-Petteri Laakkonen) astellessa podiumille kuohuviini virtasi kuin Monzassa konsanaan.

Spesiaalipalkinnon sai X-Games-voittaja Matti Suur-Hamarista (bass), The Rautavas -yhtyeen nokkahahmosta Janne Tanskasesta (lead guitar), saman orkesterin kiipparistista Ilkka Kosusesta (melodica) ja tulevaisuudenlupaus Kristiina Nisulasta (bändäri) koostunut stadionbändi nimeltään #nissenpäiväkahvibändi.

”En oo ikinä voittanu mitään oikeeta! Joskus voitin yläasteen runokilpailun, mutta en ees muista enää mitä siitä sai”, Kosunen ilakoi palkintopallilla.

Afterskistä antoi kisapaikalla maistisia Solonen & Kosola freestyleräpin muodossa, ja Epelit jatkoivat uhunpolttamien ralliensa kanssa heti Pisteen terassin puolella.

Illalla oli luvassa erikoistarjontaa, kun vajanaisia The Rautavas -rivejä tulivat paikkaamaan Rane Raitsikka ja Atomikko Atomirotta-yhtyeestä. Atomirotta viimeisteli illan omalla keikallaan ja polkaisi Wappulounaan bileet viimeistään käyntiin. Levyjä bändien välissä pyörittivät TJ Lapinmies ja Huumetukka.
Ja näin se jatkui!

Perjantaina samaisessa Rukan Battery Parkissa tarjoiltiin Chef’s Recommendation. Maittavimmat ja monipuolisimmat annokset freestyle-lumilautailua kantoivat pöytään Jenni Koli ja Antti-Juhani ”Naku” Piirainen. Molemmat käyttivät radalla sijainneita obstaakkeleita monipuolisesti ja tyylikkäästi, teknisyydestä kuitenkaan tinkimättä.

Linjamestarin tittelin nappasi itselleen – jälleen kerran – Antti Autti. Erikoispalkinto ”Badass Line” meni Heikki Sorsalle, joka veti Wappulounas-tekstin yli kenties isoimman bs ollien mitä Rukalla on kuunaan nähty.

Elias Hämäläinen palkittiin päivän rookiena. Hänestä tulemme epäilemättä kuulemaan lisää tulevaisuudessa.

Katsomoon oli saapunut paikalle myös edellisillan hittitehtailijat, eli Mikko, Jykä ja Rane Raitsikka Atomirotasta. Rane lupasi jo kesken kisan pitää ykköspallia varattuna Nakulle, ja molemmat lunastivat lupauksensa hymyssä suin. Lisämausteena kokin erikoiseen toimivat ex-tempore-esitykset, joita kuultiin kitaran säestämänä ja ilman.

Afterskisiman säesti kurkusta alas banjomestari Slack Bird, joka siirtyi terassilta illaksi featuroimaan The Rautavasien yllätyskeikalle. Ihan vaan tiedoksi: 55 neliön Suites-huoneiston olohuoneeseen mahtuu ainakin 65 henkilöä.

Illan ensimmäisenä aktina toimi DJ Xmiehen ja Lyömättömät-duon (Solonen & Kosola) huumoripainotteinen erikoissetti, josta suupielet veti melko tehokkaasti alas Eevil Stöö ja Aztra. Memphis-räp on synkkää mutta kaunista kuultavaa.

”Jos tän biisin aikana alkaa itkettää, niin se on ihan ok”, Stöö totesi moneen otteeseen.

Olisipahan ollut itkut itketty jo etukäteen, niin ei olisi tarvinnut enää sunnuntaina murehtia.

 

Ja näin se päättyi!

Lauantaina jännitys tiivistyi kahden mäntypuisen lähtöportin väliin, kun vuorossa oli Banked Slalom. Osanottajia oli ennätysmäärä, lähes sata.

”Me jonotettiin siellä ylhäällä niin kuin ilmasia ämpäreitä ois ollu jaossa”, naisten overall-voittaja Nisula hehkuttaa.

Karsintojen kahdesta laskusta nopein jäi voimaan. Kahdeksan kovapäisintä miestä ja neljä nopeinta naista kurvasivat itsensä finaaliin, joka toimi kerrasta poikki -periaatteella. Kaikki riippui siis yhdestä laskusta.

Finalistien joukosta löytyi mm. olympiamitalisteja, tuplamaailmanmestareita ja muita staroja, kuten Enni Rukajärvi, Heikki Sorsa, Markku Koski, Antti Autti ja Sakari Kuosmanen. Olipa paikalla myös Suomen maajoukkueen päävalmentaja Antti Koskinen, jonka Naku oli varta vasten hoitanut paikalle hoitamaan voitelut kuntoon.

Tunturin nopeimmiksi ja samalla overall-voittajaksi kurvasi lopulta Antti-Juhani Piirainen ajalla 28,14 sekuntia. Naisten sarjan nopein oli Enni Rukajärvi, joka kiilasi finalistisisarustensa (Knudsen, Ikola ja Nisula) ohi täpärästi mutta varmasti.

Jäljellä oli enää palkintojenjako. Nisula ja Piirainen julistettiin overall-voittajiksi kuohuviinisuihkujen ristitulessa, hymyt korvissa ja Asenne-surffin Bali-matkat hyppysissään. Hans ”Niskatuki” Kestilä vastaanotti extrapalkintona Ilahun lumisurffilaudan.

”Wappulounas on tapahtumana aivan älytön, heleposti parasta keväässä! Nähää ens vuonna ja muistakaa TyCittää täyzii!” Nisula kehotti lopuksi.

Wappulounas oli vihdoin nautittu, oli jälkiruoan aika: The Rautavas, DJ Miky Mau, Dj Jaffamies, Hävärit (Have You Ever Seen The Jane Fonda Aerobic VHS?) ja DJ Dhili vastasivat kuta kuinkin tuossa järjestyksessä siitä, ettei kenenkään tarvinnut nauttia viimeisiä virvokkeita huonon musiikin tahdissa.

Uusi perinnekin syntyi: voittajien lounasmitalikahvit nautitaan vastedes seuraavan vuoden Wappulounaan kärkeen heti torstaina aamupäivästä.

Lopuksi haluamme vielä kiittää ja syvään kumartaa:
Veikkaus, Ruka, Piste / Ravintola.fi ja Battery Energy Drink tapahtuman mahdollistamisesta
Asenne, Ponke´s ja Stance supportista ja loistopalkinnoista
– Kaikki esiintyvät taiteilijat mielettömän hienoista keikoista, performansseista ja ylläriesityksistä
– Laskijat ja yleisö, jotka “tycitteli” parastaan ja nautti elämästään lounailla – teille tätä tehdään
– Wappulounas crew: upeeta jälkeä niin sheippauksen, fotojen, videoiden, juonnon kuin muidenkin järjestelyiden osalta

Täältä tähän!

Leave a Reply

main partners

official media partner

produced by