Radio Rieska soi ja kuuluu

April 24, 2012 | 11:50

Wappulounas ei olisi mitään ilman Radio Rieskaa, tuota eettereiden ilosanomaa. Oli ilmiö tuttu tai totaalisen tuntematon, tämän informaatiopläjäyksen jälkeen se on jokaiselle kuulijalle yhtä ihmeellinen.

Jaujau! Johnny, mies Radio Rieskan takaa. Mitä Rieska tuo rinteeseen?
– Rieska tuo rinteeseen tietty tunnelman. Rakkautta, rytmiä ja rehellistä radiorytkettä. Radio Rieskan tämän vuoden motto on “Taajudeltaan vapaa”, eli luvassa on koko rinnekansaa piristävä, täysin sitoutumaton, raamikas mutta rajaton musiikin ja puheen yhdistävä informatiivinen viihteellä höystetty, eilisenpäivän, tuore wormaatti – tuplaveellä, tietty! Tänä vuonna tuomme myös uutuutena täysin uuden oheistapahtuman Miss Radio Rieska? –kilpailun – Suomen ensimmäisen kauneuskilpailun, jossa sisäinen kauneus ratkaisee. Että nyt kerrankin hyvät saumat hieman persoonallisemmankin näköisillä ja muotoisilla leideillä.

Millaista on radion arki Wappulounaalla?
– Emme tunne toimituksessamme koko käsitettä arki. Elämme joka hetki rinteessä sekä koko tapahtuma ajan ns. rieskassa. Ja kun Radio Rieska valtaa vapaan taajuuden myös koko kuuntelijakunta on osittain osa sitä. Me kaikki, toimitus ja kuuntelijat yhdessä teemme ja paistamme maukkaan Rieskan, jonka yhdessä nautimme. Ja rieska on rieska vaikka voissa paistaisi. Ja rinteessähän meillä paistaa aurinko. Se on fakta!

Rieska on hyvin inttäraktiivinen radiokanava. Miten kuulijat voivat hommaan osallistua?
– Totta kai tänä vuonna tulee myös perinteinen, suuren suosien saavuttanut Radio Rieskan KUUMALINJA, jonne kuuntelijat saavat soittaa ja tekstailla koko tapahtuman ajan. Tänä vuonna on uutuutena tämä nuorison suosima käsipuhelimilla lähetettä multimediaviestimahdollisuus. Tämä liittyy osana Radio Rieskan valokuvakilpailuun. Toinen iso juttu on tänä vuonna Suomen suurimman Sambaryhmän ennätysyritys. Tässä yrityksessä jokaisella kuuntelijalla on iso rooli. Haastammekin tänä vuonna jokaisen Wappulounaalle tulijan ottamaan vähintään yhden soittimen mukaan rinteeseen. Zembalosta jänisräikkään ja pillistä banjoon, kaikki soittimet käyvät. Ei tarvitse edes osata soittaa, kunhan ääntä lähtee. Tässä on kyse merkittävästä hankkeesta ja lähestulkoon melkein mittavasta projektista. Yksin me Rieskan toimituksessa emme siihen pysty, joten on tärkeää, että jokainen kynnelle kykenevä tulee paikalle tänä vuonna soittimen kera.

Kuulin huhuja, että uusia tuulia puhaltaa. Mitä viekasta sieltä levylaukusta onkaan pulpahtamassa?
– Radio Rieskassa puhaltaa aina kuin hyppyrin nokalla. Rieskan monivuotinen työharjoittelija Jussi “Jusanderi” Väänänen on tänä vuonna valitettavasti varhaiseläkkeellä, ihmetystä ja huomiota herättänyt mediataiteilija Mr. Culli Cuulasmaa on kaksin käsin kiinni omissa “projekteissa”, joten päätoimittajan rinnalla tullaan kuulemaan uutta ääntä. Sen verran voin tässä vaiheessa paljastaa, että studiossa ei tulla kuulemaan legendaarista toimittajalegendaa Timo T.A. Mikkosta. Mutta kuulustusääntä ja asiantuntemusta on myös tänä vuonna luvassa kolmen “radio jockeyn” voimalla. Ja jos siitä levylaukun sisällöstä muutama sana, niin “taajuudelta vapaa” kertoo musalinjan kokonaisuudessaan. Laittakaa rohkeasti musatoiveita tulemaan.

Mikä on Radio Rieskan paras muisto vuosien varrelta? Niitä varmaan piisaa…
– Jos vain yksi pitää mainita niin… Rehellisyyden nimissä on pakko kertoa, että yhtenä vuonna koko toimitus sai. Enkä puhu nyt pelkästään potkuista vaan rakkaudesta. Mutta onhan niitä muitakin mukavia muistoja, ihan timanttia aikaa aina Wappulounaalla. Toi rakkaus kuuluu kevääseen, ja pidän sitä kuitenkin ihan parhaana juttuna näillä taajuuksilla. Yksi on varma: Radio Rieska on rakkauden kanava.

Nyt kun uusi Wappulounas lähestyy, niin miten kuulijoiden tulisi valmistautua Radio Rieskan kuunteluun?
– Naiskuuntelijat voivat laittaa itsensä oikealle taajudelle. Se melkeinpä riittää. Mieskuuntelijat voivat alkaa pikkuhiljaa rentoutumaan ja totta kai pistää parasta päälle. On syytä muistaa myös oikean tyyppinen suojavarustus niin rinteessä kuin rinteen ulkopuolella. Ja totta kai tämä Suomen-ennätysyritys, Suomen isoin sambajoukko, on iso juttu. Eli soittimet matkaan. Ääni ei lopu tänä vuonna rinteessä!

Ja sitten ne kuuluisat terveiset kuulijoille!
– Terveiset kuuntelijoille, aina kun mä olen rieskassa niin kuuntelen Radio Rieskaa, kuuntele sinäkin. Kuulemiin!

Leave a Reply

main partners

official media partner

produced by