Oi ja voi mikä Wappulounas!

May 3, 2012 | 17:00

Wappulounas on nyt kokonaisuudessaan koluttu loppuun, lautaset nuoltu ja juhlijat siirtyneet hiljalleen aurinkoiselta Rukalta muille maille. Meno oli alusta loppuun aivan timanttista – niin timanttista, että aivan sydäntä riipii!

Kolmas päivä keräsi kisa- ja juhlakansan totuttuun tapaan Pisteen edustalle, missä DC Knockout Jam pyöri ja hyrräsi – kuten tekivät laskijatkin. Viidenkymmenen loistelijaan pulkkailijan rypäs veti todella kiihkeän vikkelää rataa sinkoillen sinne tänne. Tiiviissä paketissa radalta löytyi tiukkoja spinejä, gap ja futismaali, joista kaikista naiset ja miehet pistivät haisemaan.

Kun tunnin jameista oli kerätty kuudentoista laskijan finaali, alkoi tunnelma tiivistymään. Urhoolliset sankarit painelivat mies miestä vastaan henkeä salpaavan lähekkäin pistäen komeita suorituksia toisensa perään. Kovaa vetämistä nähtiin jokaiselta, eikä ketään haluaisi nostaa toisen yläpuolelle, mutta knockout on ankara. Jokaisella kierroksella puolet tippuivat pois, kunnes superfinaalissa olivat vastakkain Markku Koski ja Sami Luhtanen ensimmäisen lopulta viedessä potin kotiin. Naisissa lopulta voiton vei Saana Pehkonen Hanna Laukkasen nenän edestä.

Kun kaikki päivät oli koettu läpi ja viisaat päät katsoneet kokonaisuuden läpi, pystyttiin laittamaan overallin voittajat jonoon ja paras mies Balille Asenteen surffileirille. Naisissa ylivoimaiseen voittoon kaahasi Saana Pehkonen, joka ansaitsi siten itselleen Kilroyn matkalahjakortin ja DC:n kampetta. Miehissä kisa oli kova ja tasainen, mutta sitäkin selvempää oli, että voiton vei todella mainiota menoa koko Lounaan puskenut Saku Tiilikainen. Overallin kakkoseksi itsensä luikautti Antti Autti, ja Lounaallahan hopea ei ole häpeä. Erityismaininta vielä kaikkien aikojen nuorimmalle wappulounastajalle Elias Hämäläiselle – nuorena se on vitsa väännettävä!

Mutta kuten tiedämme, Wappulounas on paljon muutakin kuin rinnetoimintaa. Pisteen afterskissä ja iltabileissä nähtiin jälleen ainutlaatuisia esiintymisiä ja koettiin unohtumattomia elämyksiä. Jokainen bändi oli täyttä kultaa ja terassikemut päivästä toiseen tautisen kovia. 2-7 Miehen Trio tanssitti terassia kuin viimeistä päivää ja Bat & Ryyd sai varttuneimmille nostalgiafiiliksiä ja nuoremmille palan todellista historiaa upean show’n muodossa. Muutakin nähtiin, kuten Motherfuckersin punkkia, Highway Burnsin Tuukan ja Relentlessin Jannen ensimmäinen koskaan soitettu Social Distortion cover-keikka ja Dennis Succan aina vain kovempi taikashow. Kyllä kelpasi! Iltabileissä No Smoking Team aloitti bileet Suomen kovimmalla räpillä, josta jatkettiin seuraavan päivän tajunnan päräyttäviin Hawaii bileisiin ja lopulta Lounaan kruunasi The Irrationals ja Relentless, joista ensimmäinen tanssitti yleisöön alkuhiet päälle jälkimmäisen lyödessä ihmisille naulan otsaan – onko kukaan ennen nähnyt koko Pisteen pogoavan!

Tällaisilla eväillä Wappulounas on tältä vuodelta taputeltu kasaan. Suuret kiitokset kaikille paikalla olleille, sponsoreille ja kaikille Wappulounaan ystäville – ensi vuonna uudestaan!

Tästä vielä kaikille lopulliset tulokset sekä kuvaa kaikelle kansalle.

 Chef’s Team Special
1. Team Nippon (Antti Autti, Joel Lahti ja Tuukka Tams)
2. Flow 2000 (Miikka Hast, Risto Mattila ja Tuomo Ojala)
3. Team Komu (Lasse Ihalainen, Tatu Toivanen ja Antti Komulainen)
4. Team DC (Juho Haapalainen, Josa Leskinen ja Tuomas Alapieti)
5. Länssavo (Saku Tiilikainen, Janne Lipsanen ja Toni Kerkelä)

Naisten tiimikisa: HP-89 ( Saana Pehkonen, Hanna Laukkanen ja HP Parviainen)
Stylemaster: Lasse Ihalainen

Chef’s Recommendation
Best Rookie: Rene Rinnekangas
Best Trick: Antti Komulainen (double bs rodeo)
Beauty & Style: Saana Pehkonen
Hard Luck Rider: Josa Leskinen
Mr. Old School: Tuukka Tams
DC Playground Line Master: Saku Tiilikainen

DC Knockout Jam
Knockout miehet: Markku Koski
Knockout naiset: Saana Pehkonen
Katso kaaviosta koko DC Knockoutin finaali!

Wappulounas 2012 Overall
Naisten overall voittaja: Saana Pehkonen
Miesten overall voittaja: Saku Tiilikainen
Miesten overall 2. sija: Antti Autti
Rookie overall: Lasse Ihalainen
Tsemppari: Antti Komulainen
WL nuorin osanottaja: Elias Hämäläinen (6 vuotta)

Leave a Reply

main partners

official media partner

produced by