Wappulounas jatkaa perinnettään Rukalla

April 16, 2014 | 19:51

HKA_0167-JuliusKonttinen
Lumilautailijoiden suosikkitapahtuma järjestetään Rukalla 1.–3.5. Tapahtumaa riittää rinteessä, terassilla ja iltabileissä.

Rukalla jo vuodesta 2006 järjestetty ja yli viidentoista vuoden historian omaava lumilautailijoiden kauden päätöstapahtuma Wappulounas laittaa jälleen keväällä ranttaliksi. 1.–3.5. Wappulounas pistää Rukalle kolmeksi päiväksi kunnon vilskettä rennon lumilautailun ja afterski- sekä iltabileiden merkeissä. Rinteeseen nousee hyppyreitä, jollaisia ei missään muualla nähdä ja tunnelma on katossa. Juuri niistä syistä Wappulounas on valittu jo viidesti peräkkäin vuoden tapahtumaksi lumilautailijoiden keskuudessa, viimeksi Spine Awardseissa.

Bändejä esiintyy sekä ravintola Pisteen lavalla että terassilla. Wappulounaan tunnelmaan sopien tarjolla on letkeää menoa ja hieman erikoisempaakin ohjelmaa. Rukalla esiintyvät SMC Lähiörotat, Stepa, Are & Jodarok, Solonen & Kosola, Markus/Markus Trio soittajinaan Marzi Nyman, Zarkus Poussa ja Timo Hirvonen sekä jo useampana vuotena Wappulounaan housebandina vaikuttanut The Rautavas. Aikaiset madot voivat aloittaa keskiviikon peijaisilla, vappuaaton Hawaii-bileissä ravintola Pisteessä.

Kovan ohjelman lisäksi tarjolla on tietenkin huimat lumilautakilpailut, jotka mitellään leppoisissa tunnelmissa. Silti – tai siitä johtuen – laskeminen on huipussaan, ja paikalla nähdään Suomen parhaat lumilautailijat – tänä vuonna muun muassa Peetu Piiroinen ja Janne Korpi. Wappulounaan kokonaiskilpailun voittaminen on arvostettu titteli. Maineen ja kunnian lisäksi voittaja lähtee Asenne surf campille Balille uuden Asenne-laudan kera.

Itse ohjelma tarkentuu lähempänä tapahtumaa, mutta salaisuuden verhon takaa voi jo paljastaa perinteeksi muodostuneen joukkuekisan. Siinä laskijat laittavat ryhmänä parastaan, ja kovimpien vetäjien lisäksi parhaat asut palkitaan. Viime vuosien asusteista ainakin marjanpoimijat, lappilaiset ja isänmaallishenkiset pukeutumiset ovat jääneet tuomaristolle mieleen.

Myös audiovisuaalisuus on tärkeä osa Wappulounasta. Siitä pitävät tänä vuonna huolen muun muassa Antti Autin projekti Approach & Attack ja ranskalainen Bangin’ Bees. Lisäksi tarjolla on myös erikoisempaa Lounas-materiaalia.

Liput ravintola Pisteen iltoihin on ostettavissa ennakkoon osoitteessa ski.ruka.fi/bileliput
(Ennakkolipulla pääsee jonon ohi klo 22.30 saakka, K18)

Wappulounaan pääyhteistyökumppanit ovat Battery Energy Drink, Ruka ja Asenne.
Wappulounaan tuottaa Soul Productions Oy.

Leave a Reply

main partners

official media partner

produced by